2014. november 28., péntek

Bizonytalan? Segítünk!Munkaruhát, munkavédelmi cipőt web shopból, felpróbálás nélkül?
Bizonyára sokukban felmerül ez a kérdés, ezen próbálunk most kicsit segíteni.
Az internetes kereskedelem egy rohamosan fejlődő iparág, ezáltal természetesen a munkavédelmi eszközök értékesítésének is egy újabb csatornája. Internetes vásárlások során az emberek leginkább műszaki és használati cikkeket, könyveket vásárolnak, illetve olyan termékeket-, márkákat, ahol már rendelés előtt tisztában vannak azok méreteivel.(Használták már az adott típust illetve terméket)
Ez részben igaz lehet munkavédelmi eszközök esetében is, azonban sokuk számára ezen a téren a legtöbb márka újdonságnak számít, nincs mire alapozniuk megrendelés előtt.
Megpróbáltuk összegyűjteni a lehetséges vásárlói reakciókat:
  • Megrendeli, tökéletes a méret, elégedett a termékkel, ajánlja kollégáinak, ismerőseinek
  • Megrendeli, nem lesz jó a méret, megpróbálja a megfelelő méretre kicseréltetni
  •  Megrendeli, nem jó a méret, csalódottan konstatálja, hogy mégsem kellett volna a netről rendelni, inkább elmegy egy munkaruházati boltba, ahol fel lehet próbálni
  • Kiválasztja egy szaküzletben, felpróbálja, és ezután keres rá a neten (Egyre többen választják ezt a megoldást)
  • Még mielőtt megrendelné, elbizonytalanodik, és inkább felkeres egy szaküzletet
Mi lehet a megoldás?
A válasz nagyon egyszerű! Egy megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező, segítőkész ügyfélszolgálat, amely a vásárlás előtt felmerülő összes kérdésére választ tud adni.
Például Ön kinézett web shopunkban egy munkavédelmi bakancsot, de nem tudja eldönteni, hogy mekkora méret lenne jó, mert van 44-es és 45-ös bakancsa is. A legjobb megoldás mindig az, ha megméri egy kényelmes cipőjének a belső talphosszát cm-ben, ezt feltünteti a megrendelés során a megjegyzés rovatba, vagy rendelés előtt felveszi ez ügyben kollégánkkal a kapcsolatot. Minden általunk forgalmazott védőcipőnek rendelkezünk ezen  méretével is, egy későbbi fejlesztés során a termék adatlapokon ezeket is szeretnénk feltüntetni.
Munkaruha esetében is ugyanez a helyzet, természetesen itt is rendelkezésre állnak a kiválasztáshoz szükséges adatok (derék-, mellbőség, testmagasság), ezeket, ha leméri rendelés előtt, minden esetben biztosra vehető, hogy a megfelelő méretű terméket tudjuk Önnek küldeni.
Sosem szabad abba a hibába esni, hogy a jelenleg is használt munkavédelmi cipő vagy munkaruházat méretét adja meg, mert ez maximum kiindulási alapnak elegendő, ugyanis gyártónkét is jelentős eltérések lehetnek bizonyos típusoknál. Volt olyan ügyfelünk, akinek minden acélbetétes bakancsa 45-ös volt eddig, az Urgent munkavédelmi cipőkből pedig 43-as lett jó a lábára. Mikor kollégánk beazonosította a méretét, elsőre el sem akarta hinni, de végül tökéletes lett a cipő.

Nézzük, mi van, ha véletlenül mégsem lett jó a méret?
Úgy gondoljuk, hogy ezen a téren egyedülálló megoldást alkalmazunk jelenleg a munkavédelmi web shopok közül!
Amennyiben problémája adódik, nincs más dolga, csak jelzi ügyfélszolgálatunknak, és cseréljük Önnek a terméket, a megfelelő méretre, úgy, hogy Önnek nem kerül pénzébe a vissza- és újraküldés!
A Magyar Posta szerződött ügyfeleiként, van egy olyan feladási mód (erről írásban tájékoztatjuk megkeresése után), amellyel az Önhöz legközelebb eső postán fel tudja adni úgy a csomagot, hogy azt Nekünk fogja a posta felszámolni költségéként. Ha visszaér a termék, küldjük helyette a megbeszélt méretet.
Illetve azt is érdemes figyelembe venni, ha bizonytalan a megrendelést illetően, hogy a jelenleg hatályos törvények alapján, 14 napja van a vásárlástól minden indok nélkül elállni, tehát ez idő alatt, ha termék sértetlen, bármikor visszaküldheti részünkre, és megtérítjük Önnek a vételárat.
A fent leírtak alapján, amennyiben megtetszik Önnek egy termékünk, elfogadhatónak tartja az árát is, nincs más teendője, mint felkeresi ügyfélszolgálatunkat, kikéri a termékről illetve a választott méretről tanácsunkat, véleményünket, és biztosak vagyunk abban, hogy elégedett vásárlóink táborát fogja tovább gyarapítani!